m y r s k y l u o d o n VILLA

Rakkaudesta ainutlaatuiseen, alkuperäisrotuiseen ahvenanmaanlampaaseen  me kasvattajat valmistimme sinulle pehmeää, kotimaista villalankaa. 

Viisi rohkeaa lammastilan emäntää on yhdistänyt voimansa tuodakseen markkinoille uuden lankamalliston nimeltään Myrskyluodon VILLA. Tämä villamallisto on saanut alkunsa rakkaudesta uhanalaiseen alkuperäisrotuun, ja sen tavoitteena on esitellä harvinaisen ahvenanmaanlampaan villaa uudella ja kiinnostavalla tavalla.

Osuuskunta Ainutlaatuinen Ahvenanmaanlammas on syntynyt intohimosta ja omistautumisesta. Viiden lammastilan emäntää ovat tehneet vuosien ajan työtä ahvenanmaanlampaiden, niiden villan, lankojen, huovutuksen ja käsitöiden parissa omilla tiloillaan. Kasvanut kysyntä ahvenanmaanlampaiden villoista valmistetuille langoille herätti idean yhdistää voimat ja luoda yhteinen tuotemallisto.

Osuuskunnan tavoitteena on tuottaa yhdessä harvinaisen alkuperäisrodun villalankaa ja luoda kokonainen mallisto. Myrskyluodon VILLA -lanka on erityisen rouheaa ja sopii erinomaisesti myös islantilais- ja norjalaisneuleisiin. Osuuskunta uskoo, että vain yhteistyöllä voidaan tuoda tämä pieni ja sympaattinen lammasrotu kuluttajien tietoisuuteen ja neulojien puikoille.

Myrskyluodon VILLA -lanka on valmistettu rakkaudella niille, jotka arvostavat eläinten hyvinvointia, eettistä ja kotimaista lankaa. Jokainen työvaihe on osuuskunnassa arvokas, ja jokaisen tekijän kädenjälki näkyy laadukkaassa lopputuotteessa. Villa lajitellaan huolellisesti tiloilla ennen kehräämölle lähettämistä, mikä mahdollistaa viiden upean luonnonvärin ja kymmenen värillisen langan tuottamisen Myrskyluodon VILLA -tuoteperheeseen.

Ahvenanmaanlampaat ovat olleet osa suomalaista kulttuuriperintöä viikinkiajoista lähtien. Ne ovat kuin elävää merellistä historiaa, vilkkaita kuin aaltojen loiske rannalla, sitkeitä kuin saarten katajat ja vaatimattomia kuin luodot, joilla ne taitavasti liikkuvat. Ahvenanmaanlampaiden villa on erityisen arvostettua sen lämmittävien ja kosteutta eristävien ominaisuuksien vuoksi. Saaristolaislampaiden villasta syntyneet langat tarjoavat laajan sävykirjon, ja ne sopivat erityisesti niille, jotka arvostavat harvinaisen alkuperäisrodun ominaisuuksia ja haluavat vaalia aitoa kulttuuriperintöä.

Osuuskunnan jäsenet ovat kaikki omalla tavallaan intohimoisia ja asiantuntevia lammastilan emäntiä, jotka ovat antaneet panoksensa osuuskunnan eri osa-alueilla.
Hanna-Leena Juhola toimii osuuskunnan puheenjohtajana ja villalankojen superosaajana,
Saija Mattila hoitaa sihteerin ja asiakirjojen laadintamestarin tehtäviä,
Katja Sikka on rahastonhoitaja ja tarkka tuotekehittäjä,
Nina Toivonen vastaa markkinoinnista ja sosiaalisen median asiantuntemuksesta, ja
Riitta Lumiluoto hoitaa villan ostosopimukset ja toimii taiteellisena moniosaajana.

Joko tunnet merituulen tuoksun?