m y r s k y l u o d o n VILLA

Rakkaudesta ainutlaatuiseen, alkuperäisrotuiseen ahvenanmaanlampaaseen  me kasvattajat valmistimme sinulle pehmeää, kotimaista villalankaa. 

Rauma-neule paketti  vaalea koko L
Rauma-neule paketti  vaalea koko L

Rauma-neule paketti vaalea koko L

Myrskyluodonvilla
Tuotetta rajoitettu erä.
118,30 €
Sisältää alv. 24 %

Valmis paketti neulontaan! Upean Raumaneuleen langat koottu sopivasti paketiksi! Paketissa 600g Myrskyä ja 100g Tyyni lankaa sekä ohje.

Saatavuus 6 kpl

Upea Raumaneule on nyt koottu paketiksi ja valmiina neulontaan! 

Pitsitaiteilija Tarmo Thorström ehdotti, että Rauman kaupunki palkkaisi hänet suunnittelemaan pitsineuleen, jonka ohjeen Rauman kaupunki voisi antaa lahjaksi kaupunkilaisille.

Villapaitaa koristavat Uus kultseppä ja Mandeljepyri -raumanpitsit. Käytäntö saneli neuleen suunnittelua.

”Piti olla kaksi pitsiä, yksi pienempi sisäkehälle ja yksi isompi ulkokehälle. Uus kultseppä valikoitui osittain siksi, koska se täyttää koko- ja rakennevaatimukset, mutta myös koska sitä on käytetty Rauman kansallispuvussa”, Thorström sanoo.

Suunnittelijalle on tärkeää, että langan tuotannossa huomioidaan eläinten hyvinvointi ja ympäristö. Ohjeen langat tulevat ahvenanmaanlampaista, jotka laiduntavat kesät Rauman saaristossa ja pitävät huolta perinnemaisemasta.

”Halusin, että käytetty lanka on kestävällä pohjalla ja lähilankaa. Ahvenanmaanlammas on alkuperäisrotu. Kannan elinvoimaisuus on pitkälti kiinni siitä, onko villalle kysyntää”, Thorström sanoo.

-Kotiliesi 2021


Arvostelut 0 arvostelua